NIKOLA TODOROVIĆ BRONČANI NA “KUPU EUROPSKE UNIJE” U IRSKOJ

Irski grad Waterford, bio je domaćin 6-tog “KUPA EUROPSKE UNIJE” u dizanju utega za mlađe uzraste na kojem su nastupili natjecatelji iz 13 zemalja.

U borbi s kilogramima za što bolji plasman svojih Reprezentacija, sudjelovali su natjecatelji iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Malte, Danske, Francuske, Engleske, Poljske, Estonije, Španjolske, Italije, Irske i Hrvatske.

Kako smo ranije najavili, boje Republike Hrvatske na ovom prestižnom natjecanju, branilo je troje Vukovaraca članova Kluba dizača utega “Vukovar”, koji su dali svoj doprinos plasmanu Republike Hrvatske na sedmo mjesto u “zlatnu sredinu” čime su opravdali poziv Izbornika u Reprezentaciju.

NIKOLA TODOROVIĆ u svom prvom nastupu u dresu sa državnim grbom, je pokazao svoj talent, osvojivši treće mjesto i brončano odličje u konkurenciji natjecatelja do 15 godina a svoj uspješan nastup je “začinio” sa novim državnim rekordom za kategoriju do 51 kg. u trzaju sa 81 kg., dok je u izbačaju podigao 94 kg. i u biatlonu 175 kg.

NATAŠA DERMIČEK je nastupila u uzrastu i u toj konkurenciji sa rezultatima od 38+50=88 kg. i plasirala se na sedmo mjesto.

HERMANA DERMIČEK, predstavljala je Republiku Hrvatsku u uzrastu U17 i sa rezultatima od 68+75=143 kg. osvojila je osmo mjesto.

Dok su se naši Reprezentativci borili za svoju zemlju u Irskoj ni ostali natjecatelji KDU “Vukovar” nije mirovao, jer ih je gotovo istovremeno čekao nastup u Mađarskoj na 38. “KUPU BUDIMPEŠTE”, gdje su osvojili drugo mjesto u konkurenciji sedam klubova iz pet zemalja.

U Mađarskoj su nastupili : Željka Miljković sa 35+45=80 kg., Ana Crnjac sa 67+85=152 kg., David Miljković sa 28+38=66 kg. i David Todorović sa 61+74=135 kg.

Čestitamo natjecateljima i njihovim trenerima na uspješnim nastupima !

Uprava kluba

Podijeli: