ANA DESETA A HERMANA PETNAESTA U GRUZIJI

Gruzijski grad Batumi, bio je od 6.-13.travnja, okupljalište  dizača utega  , sudionika ovogodišnjeg Prvenstva Europe za seniore.

Na ovogodišnjoj smotri najboljih dizača utega u obje spolne konkurencije, nastupilo je ukupno 322 natjecatelja iz 39 zemalja.

Odlukom Izbornika Hrvatske Reprezentacije Boška Čavke svoj prvi ovogodišnji nastup u dresu sa državnim grbom, imale su mlade Vukovarke, Hermana Dermiček i Ana Crnjac, ostvarivši 11 uspješnih nastupa (od 12 dozvoljenih pokušaja) i 11 puta su pomjerali granice državnih rekorda za uzrast U17.

HERMANA je nastupila u kategoriji do 76 kg. i ostvarila svih 6 uspješnih pokušaja i 6 puta je pomjerala granice državnih rekorda sa 64 i 66 kg. u trzaju, 78 i 80 kg. u izbačaju i 144 i 146 kg. u biatlonu i osvojila je 15. mjesto.

Ana je nastupila u kategoriji +87 kg. , ostvarivši 5 uspješnih pokušaja i 5 puta pomjera granice državnih rekorda sa 69 kg. u trzaju, 81 i 84 kg. u izbačaju i 150 i 153 kg. u biatlonu i plasirala se na 10. mjesto.

Pošto se radi o „djeci“  od 17 i nepunih 17 godina, ostvareni rezultati i plasmani u nadmetanju sa znatno starijim natjecateljicama se smatraju veoma uspješnim, tim prije što se ovo Prvenstvo Europe održalo u pred olimpijskoj godini, kvalifikacijsko je za predstojeće Olimpijske igre, te su Reprezentacije zemalja sudionika nastupile sa maksimalnim brojem natjecatelja i konkurencija je bila velika.

Čestitamo našim mladim Reprezentativkama na ostvarenim rezultatima i plasmanima a stigla nam je i pohvala Izbornika za njihovo primjereno ponašanje na sportskom borilištu i izvan njega.

Podijeli: