NOVA ODLIČJA I NOVI REKORDI IZ BUDIMPEŠTE

Mladi članovi Kluba dizača utega “Vukovar”, imali su prošlog vikenda uspješan međunarodni nastup u Budimpešti na XXII. “SOROKSAR KUPU”, na kojem su nastupili natjecatelji iz 18 zemalja.

U ovako jakoj međunarodnoj konkurenciji, osvojeno je 5 zlatnih odličja i jedno peto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji po kategorijama, 2 druga mjesta te 1 treće u apsolutnoj konkurenciji po uzrastima.

Zlatna odličja su osvojili Nataša Dermiček, u kategoriji do 45 kg., Nikola Todorović do 61 kg. i Stjepan Topolovec do 81 kg. za uzrast U15 i Hermana Dermiček do 71 kg. i Ana Crnjac +76 kg. za uzrast U17, dok je David Todorović do 61 kg. bio peti.

Nataša i Nikola su drugi u apsolutnoj kategoriji za uzrast U15, dok je Hermana apsolutno treća u uzrastu U17.

Od studenog 2018. godine, uvedene su nove težinske kategorije u dizanju utega, a time i standardi za nove rekorde, dok su dotadašnji rekordi otišli u povijest.

Iako su kriteriji obaranja rekorda s određenim višim standardima povećani, to nije smetalo nadarenim mladim Vukovarcima, da i u novim uvjetima postave 8 novih državnih rekorda.

Nataša Dermiček je postavila 4 nova državna rekorda i to za kategoriju do 45 kg. sa 37 kg. u trzaju,50 kg. u izbačaju i 87 kg. u biatlonu za uzrast U15 a rezultat u izbačaju je i rekord za uzrast U17.

Ana Crnjac je postavila 3 nova državna rekorda za kategoriju +76 kg. sa 68+80=148 kg. za uzrast U17 a 1 rekord za kategoriju do 61 kg. u trzaju sa 76 kg. postavio je Nikola Todorović za uzrast U15.

Čestitamo našim natjecateljima i njihovim trenerima na ostvarenim rezultatima!

Uprava kluba

Podijeli: