SKUPŠTINA HRVATSKOG DIZAČKOG SAVEZA I I. KOLO EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE

Prije šest godina imali smo priliku u Vukovaru vidjeti proslavljenog Olimpijskog pobjednika Nikolaja Pešalova, koji je tada došao u naš Grad, na Osnivačku Skupštinu Kluba dizača utega „Vukovar“.

U subotu 23.ožujka, Pešalov je ponovo došao u Vukovar, no ovaj put na Izbornu Skupštinu Hrvatskog dizačkog saveza na kojoj je prihvaćena njegova kandidatura i izabran je za Predsjednika HDS-a.

Shodno Statutu a na prijedlog novo izabranog Predsjednika, za naredni četverogodišnji mandat izabran je i novi Izvršni odbor od sedam članova a među njima je i predsjednik  Kluba dizača utega „Vukovar“ Milan Kordić, što je priznanje kako njemu tako i klubu i gradu Vukovaru.

Drugog dana u nedjelju 24.ožujka u organizaciji KDU „Vukovar“ održano je prvo ovogodišnje natjecanje po Kalendaru natjecanja HDS-a, I.Kolo Ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore.

Najviše uspjeha u borbi sa kilogramima, imali su natjecatelji KDU „Split-Matadure“ ispred KDU „Osijek“ i KDU „Kaštela“, dok je ekipa KDU „Vukovar“ zauzela šesto mjesto.

[Best_Wordpress_Gallery id=”34″ gal_title=”skupstina_dizaci_utega”]

Ostvareni plasman se smatra zadovoljavajućim s obzirom da klub još nema „pravih seniora“ i na seniorskom natjecanju nastupa  sa kadetima.

Rezultati KDU „Vukovar“ :  David Miljković  sa 27+36=63 kg., David Todorović sa 50+63=113 kg., Stjepan Topolovec sa 42+57=99 kg. i Nikola Todorović sa 73+90=163 kg.

Podijeli: