VUKOVARSKI SOKOL PONOVNO OSVAJA MEDALJE

U Osijeku je 24.11.2018. održano 6 Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u Grapplingu za sve uzraste u organizaciji Hrvačkog kluba Osijek na kojem je učestvovalo više od tri stotine natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva.

Grappling je hrvačka disciplina u kojoj je cilj protivnika srušiti na pod i prisiliti ga na predaju gušenjem ili polugom na neki od zglobova. Borbe su dinamične i često završavaju na atraktivan način. Osim udaraca nogama i rukama (koji su zabranjeni) borbe se sastoje od tehnika koje možemo vidjeti u MMA borbama. Ukoliko borba završi istekom vremena pobjednik se odlučuje zbrojem bodova koji se dodjeljuju za rušenja i dominantne pozicije tijekom borbe.

Na natjecanju su učestvovali i Dominik Martić i Ena Car, kojoj je to bilo i prvo natjecanje, iz Vukovarskog sokola iz Vukovara. Martić Dominik je osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji dok je Ena Car osvojila brončanu medalju u svojoj kategoriji u jakoj konkurenciji .

Nakon dužeg vremena borci Vukovarskog sokola su ponovo nastupili na natjecanju i ponovo ostvarili zapažen rezultat što me čini izuzetno ponosnim na moje borce – rekao je trener Crnjac Josip

Podijeli: