ANA CRNJAC OSMA A HERMANA DERMIČEK DESETA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U POLJSKOJ

Na ovogodišnjem Prvenstvu Europe u dizanju utega za uzraste U20 i U23, održanom od 20.-27. Listopada u poljskom gradu Zamošću, nastupilo je ukupno 342 natjecatelja iz 36 zemalja.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke,na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega iz Europe, u dresu sa državnim Grbom,uspješno su  nastupile  naše Reprezentativke Hermana Dermiček i Ana Crnjac  u pratnji svog trenera Milana Kordića.

Prva je na podij izašla Hermana, nastupivši u „A“finalu kategorije do 75 kg. i sa rezultatima u trzaju sa 68 kg., izbačaju sa 82 kg. i biatlona sa 150 kg.,plasirala se na deseto mjesto. Sva tri ova rezultata su novi državni rekordi za uzraste U17 i U20, što je ukupno 6 novih rekorda.

Ana je nastupila u „A“ finalu kategorije +90 kg. i sa rezultatima od 60kg.u trzaju,83kg.u izbačaju i 143kg. u biatlonu, plasirala se na osmo mjesto. Rezultat u izbačaju je novi državni rekord za uzraste u 17 i U20, što je dva nova državna rekorda.

Dok su naše Reprezentativke vraćale iz Poljske (27.10.), muški članovi KDU „Vukovar“ pod vodstvom trenera  Davora Horvata, imali su nastup u Somboru na međunarodnom  turniru „ Stevan Gromilović- Pišta“, gdje su postavili svoje osobne rekorda a nastupili su Dražen Vidić  do 50 kg. sa 43+54=97 kg., Nikola Todorović do 56 kg. sa 63+82=145 kg. i David Todorović do 62 kg. sa 45+57=102 kg.

Ovo je bio posljednji nastup dizača utega u sadašnjim kategorijama koje zajedno sa postavljenim rekordima, odlaze u povijest a uvodi se po 10 novih kategorija u obje spolne konkurencije i standardi za nove rekorde, koje treba nadmašiti, da bi se bio rekorder a ne kao u nekim sličnim sportovima dizanju utega, gdje nije tako i gdje imamo smiješne svjetske rekorde.

[Best_Wordpress_Gallery id=”22″ gal_title=”KDU_poljska”]

Čestitamo natjecateljima i trenerima na ostvarenim rezultatima !

Uprava kluba

Podijeli: