HERMANA DERMIČEK DESETA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U ARGENTINI

Glavni grad Argentine Buenos aries, domaćin je mladim sportašima sudionicima III. Olimpijskih igara mladih a subota ,13.listopada, bila je posljednji dan nastupa dizača utega a time i nastup naše mlade olimpijke HERMANE DERMIČEK, koja je kao jedina hrvatska dizačica i jedina sportašica iz Vukovara i naše Županije, branila boje Republike Hrvatske na ovom skupu najboljih mladih sportaša iz cijelog svijeta.

Iako ima tek nešto više od 16 godina, nastupajući na mnogobrojnim domaćim i inozemnim natjecanjima, Hermana je stekla dovoljno sportskog iskustva,tako da nije bilo treme i straha od nastupa od nastupa na Olimpijskim igrama.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji, nastupajući u kategoriji +63 kg., Hermana je osvojila odlično ,deseto mjesto, sa podignutih 65 kg. u trzaju,81 kg.u izbačaju i 146 kg. u biatlonu.

Hendikep za Hermanu je bio taj, što u Olimpijskom programu postoji šest težinskih kategorija u odnosu na europska
i svjetska prvenstva, gdje ih je osam, te su dizačice težinskih kategorija 69,75 i+75 kg. nastupile zajedno .

U drugim okolnostima plasman bi bio još i bolji, jer se kao najlakša natjecateljica(70 kg.), morala boriti sa puno težim djevojkama od kojih je najteža imala čak 110 kg.

Već je postalo opće poznato da nas Hermana nakon svakog natjecanja, obraduje novim državnim rekordima,što pokazuje njen raskošni talent u dizanju utega i mogućnost još daljnjeg napretka, pa je tako bilo i sada.

Ni daleka Argentina ni važnost nastupa na Olimpijskim igrama,nisu Hermanu pokolebali u postavljanju novih državnih rekorda, te je sa rezultatom u izbačaju sa podignutih 81 kg., postavila nove državne rekorde za uzraste U17 i U20, dok je rezultat u biatlonu od 146 kg.,izjednačen državni rekord,nedavno postavljen u Sarajevu.

BRAVO HERMANA, ponos svojih trenera, svih članova KDU “Vukovar” i svog Grada Vukovara !

Podijeli: