Andrej Jelečki prvak Europe

Europsko prvenstvo u kung fu-wushu disciplinama ove godine se odigralo u glavnom gradu Rusije.

Hrvatski wushu reprezentativac, član vukovarskog Taijiquan kluba Andrej Jelečki, u Moskvi je boravio od 10. do 15. svibnja. Hrvatsku je predstavljao u taijiquan disciplini tuishou (gurajuće ruke) u kategoriji do 70kg. Bez izgubljenog boda došao je do prvoga mjesta i zlatnog odličja. Sada već aktualni europski šampion ovim podvigom pokazao je da se i u malom gradu poput Vukovara, u malom klubu, sa sparing partnerima koje je osobno obučio, sa minimalno financijskih sredstava ali sa puno rada mogu stvoriti uvjeti za velike rezultate.

“Na ovome putu pomagao mi je izvrstan tim stručnjaka. Sa Majstorom Žigom Tršarom, voditeljem Taijiquan instituta iz Ljubljane i majstorom Zeng Xiangbo sa Tajvana godinama unazad sam se pripremao za ovakve podvige. Ovoga puta su mi puno pomogli i treneri reprezentacije Zilhad Mahmuljin i Franjo Vinković na pripremama koje smo odradili u Zagrebu.

Cilj mi je da probijem led što je dublje moguće, savladam vještinu i sport koliko god mi to bude dostupno, pripremim teren i olakšam put novim generacijama zaljubljenika u svijet kung fu-a”.

Podijeli: