HERMANA DERMIČEK SEDMA A ANA CRNJAC DEVETA U EUROPI

Glavni grad Rumunjske, Bukurešt  od 26.ožujka do 01.travnja bio je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe za seniore. U nimalo lakoj borbi sa kilogramima, nastupilo je 209 natjecatelja iz 29 zemalja a među njima i 12 natjecatelja iz Hrvatske (po šest u obje spolne konkurencije).

Boje Republike Hrvatske, branile su dvije mlade Vukovarke Hermana Dermiček i Ana Crnjac i u potpunosti  opravdale poziv Izbornika i svojim nastupom dokazale da im je mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji.

Iako su bile najmlađe sudionice ovog Prvenstva Europe, to im nije smetalo da ostvare najbolje plasmane od svih naših reprezentativaca.

HERMANA DERMIČEK nastupila je u kategoriji do 75 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. i osvojila tri sedma mjesta.

Važno je istaći da je Hermana sa svojih nepunih 16 godina, ostvarila najbolji plasman u povijesti hrvatskog dizanja utega u ženskoj konkurenciji od osamostaljenja Hrvatske.

Odličan nastup u Bukureštu, Hermana je „začinila“ postavljanjem 8 novih državnih rekorda i to sa 59 i 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. u biatlonu.

Novi su to državni rekordi za uzraste U17 i U20.

ANA CRNJAC nastupila je u kategoriji +90 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 70 kg. u izbačaju i 130 kg. u biatlonu ostvarila je tri plasmana na deveto mjesto.

Od Ane smo očekivali nešto veći rezultat, ali je viroza koju je imala neposredno pred odlazak na EP, učinila svoje i  Ana ovaj put nije postavila niti jedan državni rekord a imala je jedan nažalost neuspješan pokušaj postavljanja novog rekorda u trzaju na 63 kg. za uzraste U17 i U20.

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”bukurešt”]

Naše mlade reprezentativke u Rumunjskoj su nastupile pod „budnim okom“ svog trenera Milana Kordića koji je bio član stručnog Stožera naše reprezentacije i evo što nam je izjavio :

Čestitam našim curama na uspješnom nastupu i ponašanju na i izvan sportskog borilišta i što su na Prvenstvu Europe u Rumunjskoj, dostojno predstavili svoj klub, svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku a svojim nastupom su dokazali da ih je Izbornik Boško Čavka sa pravom pozvao u reprezentaciju.

Nitko sretniji od mene njihovog trenera, njihovi  rezultati su satisfakcija za sav uložen trud za moj petogodišnji  volonterski rad u klubu i nikakvi honorari  nisu bitni i važniji od saznanja da mi djeca  uspješno nastupaju u dresu sa Državnim Grbom !

Izbornik Čavka je također zadovoljan njihovim nastupom i već im je rekao da su osigurale nastup na Kadetskom Prvenstvu Europe , koje će se krajem srpnja održati u Italiji a nadamo se da će se Hermani i Ani  na tom putu pridružiti još netko od članova KDU „Vukovar“.

Čestitamo našim djevojkama i treneru !
Uprava kluba

Podijeli: