Powerlifting klub “Adamas” najbolji u Hrvatskoj

Powerlifting klub Adamas iz Vukovara je svoju natjecateljsku sezonu ove godine zaokružio nastupom na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u powerliftingu, bench pressu i deadliftu pod nazivom ˝Lika Rux Power 2017.˝u organizaciji domaćeg kluba PLK ˝Rux˝ Gospić i Hrvatske Powerlifting Organizacije (HPO). Organizator je ovim natjecanjem odao počast svojem tragično preminulom članu Mariu Jovanoviću, a natjecanje je također imalo i humanitarni karakter s ciljem pružanja pomoći udruzi „Pčelica” koja se posvetila radu s djecom s poteškoćama u razvoju.

Predstavnici PLK Adamas su ostvarili sjajne rezultate! U powerliftingu, u ženskoj konkurenciji, Tea Stojšić je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 57 kg te srebrni pehar u apsolutnom poretku žena. Tea je čučnula 95 kg, benchala 57.5 kg i deadliftala 120 kg. Tein čučanj, deadlift i total (272.5 kg) su novi državni rekordi među juniorkama do 57 kg. Ana Maslov je osvojila srebrnu medalju u kategoriji seniorki do 72 kg; čučnula je 112.5 kg, benchala 50 kg i deadliftala 120 kg.

Muški dio Adamasa se također okitio medaljama u powerliftingu. Ivan Koturić je osvojio zlatnu medalju među kadetima do 74 kg sa čučnjem od 150 kg, benchom od 90 kg i deadliftom od 162.5 kg. Ilija Petrović je u kategoriji kadeta do 105 kg osvojio zlatnu medalju sa čučnjem od 212.5 kg, benchom od 140 kg i deadliftom od 230 kg. Ilijin čučanj i total (582.5 kg) su novi državni rekordi među kadetima do 105 kg. Željko Đitko je osvojio zlatnu medalju među seniorima do 93 kg sa čučnjem od 150 kg, benchom od 105 kg i deadliftom od 180 kg. Veteran Bernard Malnar je uz Teu Stojšić odradio najbolji nastup među powerlifterima Adamasa osvojivši zlatnu medalju u svojoj kategoriji te brončani pehar u apsolutnom poretku muškaraca: Bernard je čučnuo 210 kg, benchao 157.5 kg i deadliftao 235 kg. Bernardov čučanj i total (202.5 kg) su novi državni rekordi u Master 1 kategoriji do 105 kg.

U bench pressu su Adamas predstavljali Tea Stojšić, Luka Crnomarić i Igor Mikić. Tea Stojšić je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 57 kg i ukupna je pobjednica u bench pressu među ženama sa benchom od 57.5 kg. Luka Crnomarić je u kategoriji kadeta do 74 kg sa benchom od 95 kg osvojio srebrnu medalju, a Igor Mikić je u kategoriji kadeta do 83 kg sa benchom od 112.5 kg osvojio zlatnu medalju.

U deadliftu je Adamas imao dva predstavnika, Teu Stojšić i Željka Đitka. Tea Stojšić je sa svojim deadliftom od 120 kg osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 57 kg te je ukupna pobjednica natjecanja u deadliftu, a Željko Đitko je sa deadliftom od 180 kg osvojio zlatnu medalju u kategoriji seniora do 93 kg.

Natjecateljsku sezonu 2017. Adamas je time okrunio sjajnim nastupom u Gospiću gdje je zacementirao svoju poziciju najboljeg powerlifting kluba u sklopu Hrvatske Powerlifting Organizacije, a uz osvojene medalje na jakom GPC Svjetskom kupu u Sarajevu te na GPA Balkanskom kupu u Zagrebu može se reći da je 2017. bila vrlo uspješna i plodna godina te su Adamasovci na ponos svojem Gradu Vukovaru kojeg s ljubavlju predstavljaju. Kontinuirani rad i posvećenost članova ovog kluba daju sve zapaženije rezultate i vjerujemo da će im 2018. godina biti još uspješnija!

Podijeli: