VUKOVARSKE DIZAČICE U DRESU SA HRVATSKIM GRBOM

Nakon uspješno završene natjecateljske polu sezone u kojoj su mladi natjecatelji Kluba dizača utega “Vukovar” nastupivši na domaćim i inozemnim natjecanjima osvojili mnoštvo odličja, pehara, obarali državne rekorde za mlađe uzraste, nastupili za Hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu za seniore održanom u Splitu, za očekivati je bilo da slijedi pauza i odmor od napornih treninga i natjecanja. To se nije dogodilo a “krivac” za nastavak treniranja po “paklenim” vrućinama je Izbornik Hrvatske dizačke reprezentacije Boško Čavka, koji je odredio naše natjecateljice LUCIJU GRAČANIN, HERMANU DERMIČEK i ANU CRNJAC za nastup na Prvenstvu Europe za kadete, koje će se održati u Prištini ( Kosovo) od 22. do 30. rujna.
Luciji će ovo biti četvrti nastup u dresu sa hrvatskim grbom a nastupit će u konkurenciji U17 u kategoriji do 63 kg., Hermana i Ana, kojima će nastup u Prištini biti treći za reprezentaciju, nastupit će u konkurenciji U15 u kategorijama do 75, odnosno +75 kg.
U Stručnom stožeru reprezentacije bit će trener KDU “Vukovar” Milan Kordić.

Osim naših reprezentativki sa treninzima nisu prestajali niti ostali članovi kluba a treniralo se i kada sportska dvorana zbog godišnjih odmora djelatnika nije bila dostupna.
Za treninge je poslužila Adica kao i privatni prostor trenera kluba.

Teško je bilo ovih vrućih dana boraviti u svome domu pa čestitke upućujemo našoj djeci koja su izdržala naporne treninge u prostoru koji nema nikakav vanjski otvor za dovod svježeg zraka niti ikakav klimatizacijsko-ventilacijski uređaj !

U Vukovaru je puno toga učinjeno na poboljšanju uvjeta za rad sportaša izgradnjom dvorane za gimnastiku, plivališta, u pripremi je izgradnja atletske staze, pa sa pravom od odgovornih u gradu očekujemo poboljšanje uvjeta za rad naše djece dizača utega koji svojim radom i rezultatima to zaslužuju !

Razlog napornome treniranju po nesnosnoj vrućini je predstojeće Prvenstvo Hrvatske za kadete a koje će se održati u subotu 26.kolovoza u Splitu.
Gotovo su svi članovi našeg kluba uzrasta kadeta (U15 i U17), dobro su pripremljeni, te sa pravom očekujemo dobre vijesti iz Splita i osvajanje novih titula i dosta novih odličja, koja će se osvajati u sve tri dizačke discipline (trzaj, izbačaj i biatlon), radi troškova su spojena natjecanja do 15 i 17 godina, ali će kvalitetni natjecatelji iz U15 biti u mogućnosti osvajati odličja iz U17 konkurencije.

Između ova dva značajna natjecanja, mladi natjecatelji KDU “Vukovar” imat će u rujnu još dva međunarodna nastupa u Somboru i Pečuhu .

Našoj djeci želimo da dostojno i uspješno predstave svoj klub, svoj grad Vukovar i Republiku Hrvatsku na predstojećim natjecanjima !

Uprava KDU “Vukovar”

Podijeli: