Gimnastičari i gimnastičarke uspješno položili završni ispit

Produženi gimnastički vikend 3.-5.6. za članove gimnastičkog kluba Vukovar protekao je u odličnom raspoloženju. U subotu 3. 6. Vukovarske gimnastičarke su u Valpovu sudjelovale u 2. Kolu D programa i osvojile pregršt medalja. U nedjelju 4.6. je u gimnastičkoj dvorani održano Svečano polaganje rekreativnih programa za školarce, a u ponedjeljak 5.6. je održano Svečano polaganje rekreativnih programa za predškolce. Svi rekreativni programi u vukovarskom gimnastičkom klubu vezani su uz školsku godinu: započinju u rujnu, a završavaju u lipnju. Kroz gimnastičke rekreativne programe tijekom školske godine prošao je veliki broj djece iz Vukovara, Iloka okolnih mjesta, ali su samo najuporniji i najvrijedniji izdržali do kraja. Vrhunac rekreativnih programa je završna svečanost i polaganje pred sutkinjama i publikom.

U nedjelju su školarci pred brojnom publikom pokazali svoje gimnastičko umijeće. Svaka gimnastičarka je pokazala vježbe na ručama, gredi i tlu, a gimnastičar na karikama i tlu. Svaku vježbu su dobro pratile i ocjenile sutkinje Ivana Kiralj, Tea Stojšić i Bosiljka Stojšić, a trener Đorđe Stojšić i pomoćna trenerica Jelena Kiralj, uz pomoć asistetica već iskusnih natjecateljica GKV , pripremili su svaku gimnastičarku da najbolje pokaže svoju vježbu. Publika je uživala u prikazanim vježbama i u sportskom duhu bodrila sve gimnastičare. Program Gimnastička početnica uspješno jepololožilo 17 , a program Škola gimnastike položilo je 4 polaznika.

U ponedjeljak je bilo još veselije, jer su nastupali najmlađi, bilo je puno više gimnastičara i gimnastičarki, a i u gledalištu se tražilo mjesto više. Pročelnica za društvene djelatnosti Ana Živanović pozdravila je sve prisutne, a najmlađima zaželila pun sportske sreće na polaganju. Najmlađi polaznici su, kao i oni stariji od njih, nastupali pod oštrim okom sutkinja, ali su ih treneri dobro pripremili, tako da nije bilo nikakvih problema. Svi su jako dobro upamtili svoje vježbe i trudili se najbolje izvesti sve zadane elemente. Mnogobrojna publika je svojim bodrenjem doprinijela još boljem raspoloženja, a uzbuđenja nije nedostajalo. Drugog dana polaganja program Gimnastička igraonica uspješno su položila 32 člana, program Gimnastiča početnica položilo je 9 članaova GKV.
Za sve članove rekreativnih programa slijedi ljetni odmor do mjeseca rujna, kada će biti i upisi novih članova.

Podijeli: